En grad i datalogi: billet til dit drømmetekniske job eller et ubrugeligt stykke papir?

Den beslutning, jeg tog

Hvis du var som mig, da du først søgte at komme i gang med kodning, ønskede du den nemme vej til en teknisk karriere. Jeg ledte efter den hurtigste og mest sikre måde at få et teknisk job med den mindste mængde ressourcer involveret. Hvad mener jeg med ressourcer i situationen? De vigtigste ting for ethvert menneske på denne planet: tid, penge og energi.

Jeg fortsatte med at gå frem og tilbage om jeg skulle tage springet og gøre graden. Faktum er, at det at gå tilbage i skole ikke appellerede til mig overhovedet. Jeg troede, jeg var færdig med at tage lektioner tilbage i 2011, men at få en grad ville betyde at komme ind i klasseværelset igen. Jeg frygtede tanken om at kede mig ude af at lytte til nogen, der droner om et emne, der måske ikke engang ender med at være relevant for min fremtidige karriere.

Også fiasko betød et enormt spild af alle de ressourcer, jeg nævnte ovenfor. Når jeg tog denne rute, ville der ikke være nogen vej tilbage. Og det var skræmmende.

Jeg fortsatte med at finde en vej rundt graden. Spørgsmålet er, da der ikke var andre muligheder, da jeg kiggede. Der var nogle skøre og hurtigt sammensatte "kurser" på Udemy og andre hjemmesider, som jeg prøvede. De var helt klart under par og ville ikke have fået mig nogen steder. Jeg kunne heller ikke finde nogen artikler eller historier om mennesker, der var lykkedes uden en grad.

Efter at have vurderet min situation og alle tilgængelige stier besluttede jeg at gå med en online datalogisk grad. Min situation var temmelig unik, da jeg boede i udlandet på det tidspunkt, hvilket enten begrænsede mine muligheder yderligere. Jeg følte, at en computervidenskabelig grad var den eneste vej at gå. Da jeg tog min beslutning, var der ikke andre muligheder for at bryde ind i en teknisk karriere, såsom freeCodeCamps fantastiske online-program. Så jeg gik med det, jeg vidste, og hvad jeg troede var den eneste måde at opnå en succesfuld karriereomskifter på.

Så nu hvor du kender den vej, jeg tog, og hvorfor jeg tog den, ville jeg tage den samme beslutning igen? Svaret er "nej, sandsynligvis ikke".

Årsager til at overveje en anden mulighed

  • Den vundne viden er for lille inden for en bred vifte af emner.
  • Computervidenskabsprogrammer er normalt forældede.
  • Omkostningerne er uoverkommelige.
  • Grader er ikke nødvendige for mange tekniske job.

Lad os starte med det første punkt. Du får en meget lille smag af mange forskellige ting. Problemet er, at du ikke lærer noget af emnerne nok til at overføre din viden til færdigheder, som arbejdsgivere vil værdsætte. Den lille prøve-app, du lavede i din webprogrammeringsklasse, er bestemt pæn. Men det imponerer normalt ikke en arbejdsgiver, medmindre du har gået ud over dig selv. Og dette er et stort problem i en jobøkonomi, der meget favoriserer færdigheder. Ifølge denne artikel er gældende karrierefærdigheder nummer et:

"I stedet for at understrege behovet for specifikke titler og erfaring, skifter organisationer mod fokus på de færdigheder, som en potentiel medarbejder kan bringe." - Abigail Hess

Jack of all trades, master of none

Et andet spørgsmål er, at oplysningerne fra de klasser, du vil tage, kommer fra folk, der arbejdede professionelt for 10 til 20 år siden. Hvilket er som 100 til 200 år i teknologisk tid (husk hvornår Yahoo kunne have købt Google for 1 million dollars for 20 år siden?).

Ting ændrer sig hurtigt inden for teknologi, og den viden, du får, kan være forældet, så snart det kommer ind i dit hoved. Indstillinger som bootcamps eller freeCodeCamp, der er mere skræddersyet til at være konkurrencedygtige ud af portene, har tendens til at have opdaterede oplysninger. De fokuserer også kun på de ting, du har brug for at vide, uden at fokusere på emner, der ikke er relevante for den karriere, du følger.

Nogle af de klasser, jeg tog i løbet af min grad, inkluderer programmering af samlinger, netværk, databaser og algoritmer. Endte jeg med at bruge meget af den viden, jeg lærte i min fremtidige karriere? Nej ikke rigtigt. I det mindste ikke noget, der stammer specifikt fra kurserne.

Hvad jeg fik var nok viden om disse emner til at snakke om dem under frokost med andre devs. Jeg anvendte sjældent nogen af ​​viden fra min grad direkte i mit job. Netværk var sandsynligvis den mest nyttige for mig som mobiludvikler. Men selv viden fra denne klasse kunne fås med en simpel Wikipedia-søgning (ACK0 ACK1, det er alt hvad jeg kan huske).

Omkostninger involveret

Lad os gå videre til omkostningerne. Ifølge CollegeBoard var den gennemsnitlige undervisning og gebyrer for et fireårigt offentligt college i et skoleår $ 10.230. Dette tager ikke højde for plads og bord, som vil bumpe det op til $ 21.370. Multiplicer det med antallet af år, det vil tage dig (4 år for de fleste mennesker), og du får $ 85.480. Gebyrer vil også stige, mens du er i skole, så det endelige antal helt sikkert bliver højere.

Så det er mange penge, men der er en anden omkostning, som du vil pådrage dig ved at få en grad: mulighedsomkostninger. Lige nu er der en enorm efterspørgsel efter tekniske job, og hvis du kan blive en levedygtig kandidat på dette marked, har du en god chance for at få et job. Vil det være tilfældet om fire år fra nu? Jeg har ikke en krystalkugle, men jeg kan fortælle dig, at der ikke er nogen garanti.

Har du virkelig brug for det?

Tilbage til jobmarkedet lige nu. Det faktum, at tekniske færdigheder er så efterspurgte, betyder at arbejdsgivere er villige til at overse manglende titel eller kvalifikationer. Selv topteknologiske virksomheder som Facebook ser forbi grader og andre kvalifikationer. Ifølge denne artikel om aktuelt efterspurgte færdigheder:

”Færdigheder betyder virkelig mest,” - Janelle Gale, VP for HR, Facebook

Hvis du kan udføre jobbet fra dag ét, og du har nogle bløde færdigheder, så har du et stærkt skud på at lande et job. Faktisk kan alternative muligheder som freeCodeCamp og bootcamps endda give dig et bedre skud på at lande et job. Årsagen er, at du vil blive uddannet i færdigheder, der kan anvendes direkte i et job. Du får også en fantastisk portefølje-app eller et websted, når du gennemfører et af disse kurser. At have en stærk portefølje er en sikker måde at få opmærksomhed på og få interviews.

Almindelige misforståelser

Nå, hvad med at få interviews? Datalogi grader hjælper med at få interviews rigtigt? Igen afhænger det. Jeg fortalte dig, at jeg fik min uddannelse online. Nogle virksomheder ser ned på online grader. Under skærmene fik jeg besked om, at "en online grad ikke er nok til at give dig et interview". Jeg så dette flere gange under chat under et online jobseminar. Ironisk, ikke?

Jeg fik heller ikke meget støtte fra min skole til at søge job. Hver lead, de gav mig, afviste mig enten på grund af min grad, der var online, var ikke en god mulighed eller krævede, at jeg flyttede til midten af ​​ingenting. Jeg fik heller ikke meget hjælp eller støtte fra min karriererådgiver. Dette er normalt opført som en af ​​de største fordele ved at få en datalogi-grad. Desværre er det min erfaring, at den rådgivning, du modtager fra offentlige colleges, har en tendens til at være virkelig overvældende.

Så en grad hjælper virkelig kun virkelig, hvis du fik det fra en god skole med et godt rådgivningsprogram, du deltog i lektioner personligt, og du har porteføljeprojekter, som du kan vise frem. Det hjælper også kun til dit første job (læs her om, hvordan du lykkes i dit første interview). Når du først har bevist dig hos et teknologivirksomhed, bliver datalogisk grad meget mindre vigtig.

Fordelene

Så nok siger man ikke. Der må være nogle fordele, ikke? Nå er der bestemt. Den første ting er erfaring med en bred bredde af emner inden for teknologi. Hvis du har studeret noget, har du lettere ved at finde information om emnet. Nogen med nul viden vil kæmpe for endda at stille gode spørgsmål, endsige finde svar. At have studeret disse emner giver dig en lille base i de fleste ting, du vil støde på i din teknologiske karriere. Det betyder, at du kan tackle noget ukendte områder i dit job og klare at holde fast.

Den anden ting, du får, er erfaring med flere programmeringssprog. Den gode del er, at du bruger dem i scenarier, der er noget anvendelige i den virkelige verden (dette varierer fra klasse til klasse og grad til grad).

Under mit datalogiprogram var jeg i stand til at bruge C, C ++, Python, MASM, PHP og JavaScript. Jeg var i stand til at oprette små prøveprojekter med hvert af disse sprog og få en fornemmelse af, hvordan de adskiller sig, og hvilken der følte mig bedst. Dette gav mig også en vis retning, når jeg valgte hvilken karrierevej jeg ville tage i fremtiden. Jeg kunne godt lide C ++ og Objective-C var også et supersæt af C, så iOS-udvikling gav mening som en karrierevej for mig.

Den sidste og måske vigtigste ting er, at du vil arbejde sammen med andre, der ønsker at nå de samme mål som dig. Selv i mit online-program var der gruppeprojekter, der tvang mig til at arbejde sammen med andre. Jeg er en ret ensom person, så hvis jeg ikke blev tvunget til at nå ud til andre i programmet, ville jeg sandsynligvis ikke have gjort det. Men at skabe disse forbindelser var uvurderlig. Vi delte alle i de samme kampe, kom fra lignende baggrunde, og vi søgte alle at opnå de samme ting. Dette hjalp virkelig, når jeg havde brug for rådgivning om et interview eller ønskede at vide om en karrierevej.

Men hvis du ikke bemærkede det, kunne alle de fordele, jeg nævnte ovenfor, opnås uden at få en grad. At gå gennem uddannelsen bager dem bare ind i oplevelsen. Du kan ikke klare det gennem programmet uden at opleve de fordele, jeg har nævnt ovenfor. Hvis du vil have de samme fordele uden for et uddannelsesforløb, skal du muligvis lægge lidt mere af din egen indsats for at få dem.

Dommen

Så gør alle fordelene ovenfor graden det værd? Jeg vil sige nej. Hovedårsagen til mig var, at jeg sad på et ton studentergæld, når programmet var afsluttet. Jeg skriver fra et amerikansk perspektiv, så at have gæld efter at have gennemført et datalogikursus er muligvis ikke et problem for dig. Men uanset hvor du er, vil en computervidenskabelig grad helt sikkert koste dig mere af mindst en af ​​de ressourcer, jeg nævnte ovenfor (tid, penge, energi) sammenlignet med en bootcamp eller gratis online kursus tilgang. Det vil helt sikkert være langsommere.

Så hvad er dommen? Til en højere pris for din tid, penge og energi kan et datalogikursus hjælpe dig med at få dit første job (læs min artikel her for nogle tip til at få succes i dit første interview). Det kan hjælpe dig med at bevare din motivation gennem kammeratskab med andre studerende og vil give dig en bredere viden. Uden en computervidenskabelig grad vil du næsten helt sikkert spare på de ressourcer, jeg nævnte ovenfor. Men dette har en større chance for at have en sværere tid med at sikre dit første job. Det er virkelig de vigtigste ting, jeg vil tage i betragtning, når jeg foretager dit valg.

Og bekymre dig ikke for meget om, hvilket valg du tager. Så længe du tager små skridt fremad, finder du dig selv, hvor du vil være. Jeg kunne se tilbage og ønske, at jeg gik med et gratis kursus som freeCodeCamp og var meget rigere på tid og penge. Men jeg tog mine valg og endte stadig hvor jeg ville være. Jeg opnåede, hvad jeg ønskede i sidste ende. Og det faktum, at du læser denne artikel, betyder, at du også lige har taget et lille skridt i retning af din skinnende nye teknologiske karriere.

Kan du lide det, du læser?

Du er velkommen til at tjekke nogle af mine andre artikler:

Min historie, hvordan jeg gik fra en assisterende sproglærer til at arbejde i et topteknologisk firma.

Sådan får du succes i dit første tekniske interview.