Hvad er NFC? Nære feltkommunikationsanvendelser, chips, tags og læsere forklaret

NFC er overalt i disse dage. Du har sandsynligvis set det i dine telefonindstillinger eller hørt om det online.

Mens brugen af ​​NFC til ting som kontaktløse betalinger voksede støt, eksploderede det tidligt i år på grund af Coronavirus-pandemien.

I denne artikel gennemgår vi, hvad NFC er, hvad det bruges til, nogle kreative måder at bruge NFC med mere på.

Hvad er NFC, og hvordan fungerer det?

NFC står for nær-feltkommunikation. Det er en standard for enheder, der kommunikerer trådløst med hinanden fra meget tæt afstand.

NFC er en delmængde af en anden teknologi kaldet RFID, så lad os grave lidt ind i det, inden vi cirkler tilbage til NFC.

Hvad er RFID?

Radiofrekvensidentifikation eller RFID er en generisk betegnelse for teknologier, der bruger radiobølger fra en læser til at spore specifikke tags. Disse tags inkluderer alle en antenne og en lille chip og kan komme i mange former og størrelser.

Motorvejsafgiftsanordninger og de plastik ting på tøj og andre dyre genstande i butikkerne er nogle almindelige eksempler på RFID tags.

Hvis du nogensinde har set de store enheder på hver side af en butiksindgang, er det bare store RFID-læsere. De sender konstant radiobølger og lytter efter et svar.

Så hvad sker der, hvis du prøver at forlade en butik, og der stadig er et mærke på den vare, du har købt?

De fleste RFID-tags er uden strøm, så når antennen i taggen opfanger radiobølger fra læseren, genererer den en lille mængde elektricitet. Denne elektricitet aktiverer chippen inde i taggen, og den sender et signal med de oplysninger, der er gemt på chippen, tilbage til læseren.

I dette tilfælde lyder det en alarm, når læseren modtager et signal tilbage fra mærket på din vare.

Hvordan er RFID og NFC relateret?

NFC er en nyere, højfrekvent version af RFID og involverer også både tags og læsere.

NFCs højere frekvens betyder, at selvom den kan overføre data meget hurtigere end RFID, fungerer den kun fra en afstand på ca. 4 cm / 1,6 in eller mindre. I mellemtiden fungerer RFID fra en afstand på op til 12 m / 40 ft.

Hvad bruges NFC til?

Der er mange brugssager til NFC, men her er nogle af de mest almindelige, du vil se.

Kontaktløse betalinger

I disse dage er den mest almindelige ting, som NFC bruges til, kontaktløs betaling. Mange nyere kredit- og betalingskort inkluderer et NFC-tag, så du kan bare holde dit kort lige over en betalingsterminal i stedet for at stryge eller indsætte det.

Kontaktløse betalingsaktiverede kredit- og betalingskort har et symbol på dem, der ligner disse:

De fleste moderne telefoner inkluderer en NFC-chip, som både kan fungere som en NFC-læser / -skribent og -mærke.

Denne chip, parret med en mobilbetalingsapp som Google Pay, Apple Pay og Samsung Pay, betyder, at du måske ikke engang behøver at tage din tegnebog ud længere.

I stedet kan din telefon fungere som et virtuelt NFC-tag til dit kredit- eller betalingskort, selvom kortet ikke har et reelt NFC-tag inde i det.

Uanset om du bruger dit kontaktløse kort eller en mobilbetalingsapp, involverer hver betaling, du foretager tokenisering for ekstra sikkerhed.

Tokenisering er, når dit korts oplysninger bruges til at generere et tilfældigt, midlertidigt token for hver transaktion. Derefter kan dit kort eller din mobile betalingsapp sende det midlertidige token sikkert i stedet for at overføre dit faktiske kortnummer, navn og andre følsomme oplysninger.

Men du vælger at betale ved hjælp af et kontaktløst betalingskort, en mobil betalingsapp eller indsættelse af dit korts chip er meget sikrere end den gamle metode til at skubbe.

Interagerer med produkter

Traditionelt bruges RFID til sporing af lager i lagre og butikker. Men når et produkt forlader butikken, er dets RFID-tag deaktiveret.

En masse produkter inkluderer nu NFC-tags til yderligere interaktion, når du forlader butikken. Nintendos Amiibo-tal er sandsynligvis det mest almindelige nylige eksempel på dette:

Når du scanner en Amiibo-figur med din Nintendo-konsol, kan du få specialtegn, genstande eller andet ekstra indhold afhængigt af det spil og den figur, du bruger.

Din Nintendo-konsol kan også skrive oplysninger tilbage til NFC-koden i din figur igen, afhængigt af spillet og figuren.

Andre virksomheder som Nike har inkluderet NFC-tags i ting som sportstrøjer og sneakers. Dette giver dig mulighed for at få tilpasset indhold baseret på det produkt, du scanner (nylige scores for et hold, statistik for en bestemt spiller osv.) Eller endda kontrollere, at et produkt er ægte.

Dataoverførsel

I modsætning til RFID, som typisk er envejskommunikation mellem en læser og et tag, giver NFC mulighed for tovejskommunikation.

Nogle telefoner kan bruge NFC til at overføre data som kontakter eller fotos mellem to enheder, hvis du rører dem sammen.

Kreative anvendelser til NFC

En af de sejeste ting, du kan gøre med NFC, er at købe en pakke tags online og programmere dem til at gøre forskellige ting med din telefon.

For eksempel, hvis du er træt af altid at give din WiFi-adgangskode ud til gæster, kan du programmere et NFC-tag til automatisk at oprette forbindelse til dit netværk. Derefter skal alle dine gæster gøre, at NFC er aktiveret og holder deres telefoner tæt på taggen.

Du kan også programmere NFC-tags til at kontrollere forskellige smarte enheder rundt om i dit hus. Du kan have et mærke, der skifter en smart lampe til eller fra, eller en, der indstiller termostaten.

Kommandoerne udløst af NFC-tags kan også tilpasses til bestemte enheder. For eksempel, hvis du kan lide rummet lidt køligere end din partner, kan det sænke temperaturen, når du scanner termostatmærket. Men når din partner scanner det, kan det hæve temperaturen til deres foretrukne indstilling.

Der er mange andre interessante måder at bruge NFC-tags på for at gøre dit liv lidt lettere. Tjek denne video for flere ideer og for at se, hvordan du programmerer dine egne NFC-tags i både iOS og Android:

Sammenfattende

Selvom du måske ikke har hørt meget om NFC før tidligere på året (det havde jeg bestemt ikke), bliver det sandsynligvis den standard, vi betaler for ting.

Og i betragtning af alle de seje ting, du kan gøre med en telefon og en pakke NFC-tags, er det overraskende, at NFC ikke er mere bredt vedtaget.

Hvis du ender med at programmere dine egne NFC-tags, så lad mig vide, hvad du gjorde, og hvordan du gjorde det på Twitter.