Vim er ikke så skræmmende. Her er 5 gratis ressourcer, du kan bruge til at lære det.

De ukendte ting kan være skræmmende. Det ukendte efterfølges normalt af en type modstand. Vim er ikke en undtagelse. På trods af at et StackOverflow-spørgsmål, der spørger om måder at afslutte det, er set mere end en million gange, er Vim stadig en af ​​de mest anvendte redaktører af udviklere over hele verden.

Mange mennesker, der ikke bruger Vim, er vant til andre redaktører og tror, ​​at de ikke behøver at skifte til det. De ønsker ikke at forlade deres komfortzone. De synes, at Vim tager for meget tid og kræfter på at lære, og at det trods alt ikke gør så meget af en forskel.

Ved at tage dig tid til at læse denne artikel har du vist, at du allerede har en eller anden form for interesse for Vim. Før vi ser nogle ressourcer, der gør det nemmere for dig at lære Vim, lad os se grundene til, hvorfor vi endda overveje at bruge denne 1980'ers teksteditor.

Hvorfor skal du lære Vim i første omgang?

"At bruge Vim er et af de bedste valg, jeg har foretaget i min programmeringskarriere." - Lucas Oman

Det er rimeligt, at du muligvis har brug for nogle grunde til at vide, hvorfor det er værd at lære Vim at lære. Når alt kommer til alt kan det påvirke hele din arbejdsgang. Det kan endda virke urimeligt at begynde at lære noget, der ikke ser passende ud for dig.

Vim bruges af næsten alle på thoughtbot, som er en af ​​de mest anbefalede virksomheder i Bay Area. At vide dette kan gøre det overbevisende for dig at begynde at lære det. Bortset fra det er der andre grunde, der er værd at nævne. Lad os begynde.

Det er som at spille et spil

Når du vil begynde at spille et spil, træder du ikke tilbage fra at spille det bare fordi det er svært. Du bliver faktisk motiveret til at spille det, fordi det giver dig fornøjelse. Udvikling med Vim er ens. Når du begynder at se, at det er hurtigt og intuitivt, kan du begynde at nyde oplevelsen. Du kan endda blive mere hooked på det, når du lærer nogle af de mere avancerede kommandoer, der øger din produktivitet.

Intet behov for en mus

Du har mange genveje til at navigere gennem koden og filerne, som faktisk kan hjælpe dig med at slippe af med behovet for at bruge din mus overhovedet. Som et resultat behøver du ikke at få fingrene fra tastaturet, hvilket fremskynder din kodning.

Med andre ord kan du kode i Vim så hurtigt du kan skrive. Det er hurtigt. Selv ordet Vim betyder energi og entusiasme .

Mange kraftfulde kommandoer

Listen med kommandoer, du kan bruge, er ret lang. Du behøver ikke at lære hver enkelt, du skal simpelthen lære nogle få i starten og derefter prøve at lære nye, mens du går. Du lærer måske noget nyt og vigtigt, der er i Vim, selv mange år efter din første lektion.

Meget tilpasselig

Der er konfigurationer, som du kan bruge og ændre ud fra dine egne præferencer. Der er hundredvis af farveskemaer, som du kan downloade. Desuden kan du bruge et stort antal plugins, der forbedrer din editor og gør den lige så kraftig som moderne IDE'er.

Det er tekst-centreret

Moderne IDE'er har mange indbyggede funktioner. De kommer normalt med mange knapper og en rig brugergrænseflade for at gøre det lettere for dig at bruge alle de funktioner, der er i den. Vim er derimod generelt tekstcentreret. Dette gør det nemmere for dig at kun fokusere på koden og slippe af med andre distraherende ikoner og indstillinger, der ikke er kodelaterede.

Det findes i hver Linux-maskine

Langt de fleste servere bruger Linux som deres operativsystem. Når du er fortrolig med det grundlæggende i Vim, kan du blive fortrolig med implementeringerne og servervedligeholdelsen.

Dette er ikke de eneste grunde til, at Vim har brug for din opmærksomhed. Men de repræsenterer nogle af de vigtigste. Hvis de giver genlyd med dig, kan du give Vim at lære en chance.

5 gratis online ressourcer til at lære Vim

Her er et par ressourcer, som du kan bruge til at hjælpe dig i din læringsrejse. Lad ikke som om du lærer alt relateret til Vim på én gang. Der er mennesker, der har brugt Vim i 20 år, og de lærer stadig nye ting relateret til det.

VimTutor

Hvis du bruger en Unix-baseret maskine, kan du gå til din shell og skrive vimtutor . Hvis du bruger Windows, kan du se nogle af svarene for at åbne det her.

Du får en fremragende tutorial, der hjælper dig med at lære det grundlæggende i Vim om få minutter. Når du er færdig, vil du allerede se, hvorfor Vim er fantastisk.

OpenVim

Dette er en interaktiv tutorial, som du kan bruge til at få en solid forståelse af det grundlæggende i Vim. Du kan også bruge den til at teste dine eksisterende Vim-færdigheder.

Vim Adventures

Hvis du kan lide at lære, mens du spiller spil, kan denne ressource være værdifuld for dig. I dette spil kan du lære at bruge Vim-kommandoer til navigation, som er vigtige for dig at navigere i labyrinten. Du kan altid skrive :helpfor ethvert tip.

Grundlæggende om Vim

Derek Wyatt har forberedt et album med 13 videoer, hvor han underviser Vim. Disse videoer er set flere tusinde gange og er meget værdifulde ressourcer for dig at lære det grundlæggende i Vim. Hvis du stadig tvivler på, om du skal lære Vim, kan disse videoer give dig flere grunde til at lære.

Vim Cheat Sheet

Udskriv dette snydeark, og lad det være ved siden af ​​dit skrivebord. Fra tid til anden skal du tage et par sekunder på at kigge igennem listen og prøve at bruge noget fra den. På denne måde kan du huske nye kommandoer på farten og også forstærke dem, du allerede har.

Konklusion

Hvis du er ny hos Vim, kan det være bedre at ikke begynde at bruge det med det samme i dine arbejdsprojekter, fordi du måske bliver frustreret og aldrig kommer tilbage til det. Du skal først bruge det i dine sideprojekter og kun begynde at bruge det i dit fuldtidsjob, når du er temmelig komfortabel.

Prøv at bruge Vim i et par dage i et sideprojekt, som du har, og se hvordan det går. Hvis du nyder at bruge det, kan du holde fast ved det.

Jeg er en lidenskabelig softwareingeniør, der i øjeblikket fungerer som en teamlederudvikler for en gruppe entusiastiske udviklere, der specialiserer sig i udvikling af web- og mobilapplikationer, hovedsagelig ved hjælp af Ruby on Rails og React JS.

Jeg er en open source entusiast og også en blogger.

Jeg leder i øjeblikket efter et fjernjob. Kontakt mig for nye muligheder.